Historien om TRESU


Efter pausen bød Preben Meyer Petersen velkommen til Finn Jensen, tidligere medejer af TRESU A/S, som har lovet at fortælle sin version af opstart af maskinfabrik i 1981 og de udfordringer, han og de øvrige ejere har mødt under vejs.

Finn Jensen fortalte, at han skiftede folkeskole flere gange, når hans far fik andet arbejde. Han var ikke god i skolen og gik ud efter 7. klasse og blev landbrugsmedhjælper. Senere blev han lærling hos  SUMAS i Agtrup og uddannet maskinarbejder.

Sundby Maskinfabrik (heraf navnet SUMAS) med ejerne Egon Olsen samt en kompagnon købte tilbage i 1963 Agtrup Gamle Skole. Kompagnonen ville ikke med til Jylland, så Egon Olsen blev eneejer af fabrikken. Virksomheden producerede trykmaskiner til emballageindustrien.

Egon Olsen havde mange gode idéer, men sidst i 70-erne var der projekter, der slog fejl, og fabrikken gik konkurs i begyndelsen af 1981.

Tre tidligere medarbejdere i SUMAS, Johannes Berger, Finn Bygum og Finn Jensen, købte resterne af konkursboet og startede 15. september 1981 TRESU op med 20 medarbejdere, hvoraf flere var fulgt med fra SUMAS. Man kan sige, at det var et nyt firma med 20 års erfaring. Opstarten var ikke nem, idet alt skulle betales kontant, og der var flere bankmøder, hvor bankdirektøren svedte. En medarbejder i Privatbanken kunne se mulighederne i virksomheden, og det var en stor hjælp.

Fabrikken havde meget arbejde for Brdr. Hartmann Tønder, Goriværk Kolding, Glasuld Vamdrup, Thrige Titan, Tetra Pak m.fl.

Fabrikken blev udvidet af flere omgange, og der blev investeret kraftigt i maskiner. I 1992 etablerede fabrikken TRESU GmbH. Fabrikken blev godkendt ISO 9001, som er kvalitetsledelsessystemer, som er anerkendt i hele verden. Man blev også miljøcertificeret ISO 14001. Omkring år 2000 indførtes SAP software-løsninger, men dette virkede ikke fra starten og i en periode vente man tilbage til fabrikkens gamle system.

Fabrikken havde mange gode og dygtige medarbejdere herunder mange lærlinge. Der blev gjort meget ud af at give medarbejderne nogle gode oplevelser bl.a. blev der arrangeret fisketur, cykeltur rundt i de 8 sogne, hvor der var hård konkurrence med Dansk Kraftemballage, lerdueskydning, gode firmafester med ægtefæller i starten på Motel Tre Roser, men senere i Bjerthallen med 300-400 deltagere. I 2000 påbegyndte man et generationsskifte, men dette slog fejl. Virksomheden Royse i USA blev opkøbt. Så kom finanskrisen 2007-2008-2009.

Tresu blev i 2010 solgt til Erhverv Invest og senere i 2017 solgt til kapitalfonden Altor i 2017. Finn Jensen stoppede i firmaet i 2007, men kommer ikke i firmaet mere, idet han ikke vil være ”en sur gammel mand”. 4 gamle medarbejdere mødes en gang om året.

Tresu flyttede i 2019 til Venusvej i Kolding, og samlede fabrikkens aktiviteter der.

 

Preben Meyer Petersen takkede for et spændende foredrag. Tak for i aften og velkommen til en ny bestyrelse. Sæsonstart 2023-2024 har opstart i september d.å.

Resumé